Teknoloji

Microsoft Paint Windows 10 uygulaması sızan videolarla ortaya çıktı

microsoft paint windows 10Microsoft Paint, Windows ile yolu kesişen herkesin yıllar içinde bir şekilde haşır neşir olduğu uygulamalar arasında yer alıyor. Uygulama, uzun yılların ardından modern Windows 10 platformuna daha uyumlu hâle gelmesini sağlayacak köklü bir değişiklikten geçiyor. İnternete sızan videolar, Microsoft Paint Windows 10 uygulamasının görünümü ve getirecekleri konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Videolardan birinde uygulamada stylus (kalem) ile çizim yapılabildiği görülüyor. Söz konusu cihazın Microsoft’un Surface tabletlerinden biri olduğu düşünülüyor. Videoda Paint’in klasikleşen önceden ayarlanmış şekiller, renk seçimi ve yazı yerleştirme gibi özelliklerinden bahsediliyor. Ancak aradan esas sıyrılan özellik ise 3D nesne oluşturma desteği oluyor. Videoda kullanıcının çizdiği basit balık taslağı, tek bir dokunuşla üzerinde düzenleme yapılabilen üç boyutlu bir nesneye dönüşüyor.

Videoda yenilenen Paint uygulamasının 3D uyumlu fırçalar, çıkartmalar, 2D görüntüler ve topluluk araçları barındıracağı da görülüyor. Paint böylelikle hem basit hem de ileri düzey görsel düzenlemeleri için uygun bir araca dönüşüyor.

Microsoft Paint Windows 10 uygulaması ekim içinde duyurulabilir

Microsoft Paint Windows 10 uygulaması, şirketin ekim ayı içinde yeni Surface cihazlarını duyurmak için düzenleyeceği etkinlikte resmiyet kazanabilir. Uygulamanın yeni yeteneklerine rağmen, ücretsiz olarak Windows Mağaza üzerinden indirilebilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER