Eğlence

Microsoft oyun stüdyosunun yönetimini Minecraft’ın patronuna teslim ediyor

minecraft youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft oyun Microsoft oyun stüdyosunun yönetimini sahibi olduğu Minecraft’ın da patronu olan Matt Booty’ye teslim ediyor. Booty, yeni pozisyonunda Microsoft Studios’u yönetecek ve şirketin oyun sektörü hiyerarşisinde Phil Spencer’ın arkasından gelecek.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, kısa süre önce Xbox biriminin başındaki isim olan Spencer’ın sorumluluklarını daha da artırmıştı. Nadella, Spencer’a oyun, ilgili donanım ve oyun stratejisinin yönetimini vermişti.

Spencer, doğrudan Nadella’ya bağlı olarak çalışıyor. Booty de yeni görevinde doğrudan Nadella’ya rapor verecek. Microsoft, gerçekleştirdiği değişikliklerle şirketin oyun birimini daha üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. Şirket, geçtiğimiz yıl Xbox One için kendi orijinal oyunlarını geliştirmekte sıkıntı yaşamış ve Scalebound, Fable Legends ve Ion gibi oyunları rafa kaldırmıştı. Crackdown 3’ün çıkışını bahara erteleyen Microsoft, Project Spark’ı da iptal etmişti. Microsoft kısa süre önce Xbox One X’i yüksek profilli özel bir oyun olmadan piyasaya sürmüş, bu da şirketin oyun stratejisine dair soruları artırmıştı.

Microsoft oyun pazarında başka stüdyolarla ortak projeler de yürütüyor

Microsoft oyun pazarında başka stüdyolarla ortak çalışmalar da yürütüyor. 343 Industries, The Coalition, Mojang, Rare, Turn 10 Studios ve Global Publishing, şirketin iş ortakları arasında yer alıyor. Matt Booty, Microsoft’un bu stüdyolarla olan işbirliklerini de yönetecek. Şirkete 2010’da katılan Booty, Windows Phone için oyun geliştirilmesine yardımcı olmuştu. Booty, Microsoft’un Mojang’ı satın almasının ardından da Minecraft’ın başına geçmişti.

İLGİLİ HABERLER