ManşetlerTeknoloji

Microsoft’un oyun gelirleri Activision sayesinde neredeyse yüzde 50 oranında arttı

microsoft copilot ai

Microsoft, 2024 mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporunu paylaştı. Şirket bu dönemi 62 milyar dolar gelir ve 21.9 milyar dolar kâr ile tamamladı. Bu da geçtiğimiz yıla kıyasla gelirlerin yüzde 18, kârın ise yüzde 33 oranında arttığını gösteriyor.

Finans raporunu asıl önemli kılan nokta ise Activision Blizzard’ın satın alınmasının bilançolara olan etkisini göstermesi. Yazılım devi rakamları detaylandırılmış şekilde paylaşmasa da, toplam oyun gelirinin bir yıl öncesine kıyasla yüzde 49 oranında arttığı ve bunun 44 puanının Activision anlaşmasının “net etkisi” olduğu belirtildi.

Şirketin Xbox, Surface ve Windows’u çatısı altında bulunduran “More Computing” (Daha Fazla Bilgi İşlem) biriminin gelirleri bir yıl önceye kıyasla yüzde 19 oranında arttı ve 16.9 milyar dolar oldu. Verilen bilgiye göre, Activision anlaşmasının bu artıştaki etkisi de 15 puan seviyesinde gerçekleşti.

Microsoft PC satışlarındaki düşüşün etkisini Activision sayesinde zayıflattı

Bunun düşen PC satışlarından ve dalgalı Xbox satışlarından etkilenen birim için bir hayli önemli bir değişim olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu dönemde PC gelirleri yüzde 9 oranında azalırken, Xbox donanım gelirleri yüzde 3 oranında yükseldi.

Xbox içerik ve servis gelirleri de geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 61 oranında arttı. Bu artışın da 55 puanı Activision sayesinde geldi. Microsoft’un bu etkiyi Xbox satışlarına veya en azından Game Pass aboneliklerine yansıtıp yansıtamayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER