Teknoloji

Microsoft’un oyun CEO’sundan metaverse eleştirisi: Kötü bir video oyun gibi

microsoft oyun ceo phil spencer microsoft nintendo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft oyun CEO’su Phil Spencer, Meta’nın metaverse vizyonuna taş atan en son teknoloji yöneticisi oldu. WSJ Tech Live konferansına katılan Spencer, bir soru üzerine metaverse için “kötü hazırlanmış bir video oyun gibi” ifadesini kullandı.

Facebook geçtiğimiz yıl çatı şirketi adını Meta olarak değiştirmiş ve böylelikle metaverse konseptine verdiği öneme vurgu yapmıştı. Şirket metaverse’ün sadece eğlence değil, bir ortak çalışma ortamı sunacağına inanıyor. Ancak Spencer, metaverse’ün çalışma ortamı sunması konusunda Meta ile aynı noktada durmuyor gibi görünüyor.

Spencer şu ifadeleri kullandı: “Video oyun geliştiricilerinin içine girip zaman geçirmeyi istediğimiz dünyalar oluşturma konusunda inanılmaz bir yeteneği var. Bana göre, toplantı odasına benzeyen bir metaverse oluşturmak… Ben burada zamanımın büyük kısmını geçirmeyi istemem.”

WSJ Tech Live konferansına katılan başka yöneticiler de metaverse konusundaki şüphe ve eleştirilerini paylaşmıştı. Snap CEO’su Evan Spiegel, metaverse için “bir bilgisayarın içinde yaşamak gibi” tanımlamasını yapmış ve “Uzun bir günün ardından yapmayı istediğim en son şey bir bilgisayarın içinde yaşamaktır” ifadesini kullanmıştı. Apple’ın küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak ise metaverse kelimesini asla kullanmayacağını belirtmişti. Disney CEO’su Bob Chapek ise şirket olarak “metaverse” kelimesini kullanmayı tercih etmediklerini, çünkü bunun kendileri için geniş kapsamlı bir terim olduğunu belirtmiş ve tercihlerinin “yeni nesil hikaye anlatıcılığı” terimi olduğunu söylemişti.

Meta sanal gerçeklik dünyaları konusunda henüz ortaya ikna edici bir argüman koyamamış gibi görünüyor. Horizon Worlds platformunun şirket çalışanları tarafından bile pek fazla kullanılmadığı belirtiliyor.

Microsoft oyun CEO’su Spencer, eleştirilerine rağmen, metaverse konseptinin değişebileceğine inanıyor. Spencer, metaverse hakkındaki sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kötü bir video oyun derken biraz şaka yapıyorum. Henüz bir şey söylemek için erken. Zaman içinde metaverse modern video oyunlara daha benzer hâle gelecektir.”

İLGİLİ HABERLER