Eğlence

Microsoft oyunlara odaklı yeni bir bulut birimi kuruyor

microsoft xbox

microsoft oyunMicrosoft oyun deneyimi için yeni bir bulut birimi kurduğunu açıkladı. Söz konusu birimin kuruluşu, şirketin çevrimiçi oyun sunma konusunda yeni bir adım atabileceğine dair bir işaret olarak değerlendirildi.

The Verge’de yer alan habere göre, Microsoft konuya dair hazırlıklarına PlayFab gibi bulut üzerinde oyun geliştiren şirketleri satın alarak başladı. Yazılım devi, buna ek olarak Xbox Game Pass gibi servislerle çevrimiçi oyun deneyimi için basit bir altyapı oluşturdu. Xbox Game Pass ile oyuncular aylık 10 dolar gibi bir ücret karşılığında çok sayıda oyuna erişim hakkı elde ediyor.

Çevrimiçi oyun servisi pazarında OnLive gibi bazı deneyimler için işler pek yolunda gitmese de, pazar hâlâ çekiciliğini koruyor. Sony’nin PlayStation Now servisi hem PS4 hem de PC üzerinde hatırı sayılır bir kitleye ulaşıyor. Nvidia’nın GeForce Now servisi ise, henüz beta aşamasında olmasına rağmen, şirketin planlarında önemli bir yer tutuyor.

Microsoft oyun odaklı bulut birimiyle ilgili şimdilik somut bir bilgi vermiş değil. Ancak birimin lideri Kareem Choudhry, oyun severlere tüm cihazlarda içerik ulaştırmanın yeni yollarını keşfetmek için çalıştıklarının ipucunu veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER