Teknoloji

Microsoft Outlook’un yenilenmiş tasarımını Windows ve web kullanıcılarına açtı

outlook web yeni tasarım

Microsoft Outlook e-posta uygulamasının yeni tasarımını geçen yılın sonbaharında ilk kez göstermişti. Şimdi bu yenilenmiş görünüm yazılımı kullanan herkese açılıyor.

Microsoft Outlook’un Windows uygulamasını, aynı zamanda web versiyonunu yeni tasarımla birlikte sunuyor. Google’ın yakın zamanda Gmail’ın tasarımında yaptığı değişikliğe benzer biçimde, Microsoft da tek bir düğmeye tıklatarak yeni tasarıma geçmeye veya istenilen zamanda eski görünüme dönmeye izin veriyor.

Şirket yenilenmiş Outlook görünümüyle kontrol ve özelleştirilebilirlik üstünde duruyor. Birçok yeni özellik ve görsel değişiklik isteğe bağlı olarak sunuluyor. Eğer basit, sade ve eski versiyonlardan daha tenha bir görünüm istiyorsanız, bu imkan size veriliyor.

Eğer daha karmaşık bir sistem isterseniz, Outlook şeridine istediğiniz araçları ve nesneleri ekleyebilirsiniz. Soldaki navigasyon paneli de birden fazla hesabı yönetmenize, klasörlere erişmenize veya gelen kutusu, takvim ve adres defterine ulaşmanıza izin verecektir.

Yenilenmiş Outlook birçok açıdan uygulamanın mobil versiyonundan izler taşıyor. Ne de olsa mobil uygulama birkaç yıldır Microsoft’un uygulama tasarımı ve üretkenlik yazılımına modern yaklaşımlar noktasında test için kullandığı odak noktası olmuştu.

Yeni Outlook henüz Mac’te kullanıma sunulmadı. Yeniden tasarım Targeted programı kapsamındaki Windows kullanıcıları için sunuluyor. Targeted Sürümü kullanıcıları da birkaç hafta içinde yenilenmiş tasarıma sahip olacaklar. Hangi platformda olursa olsun, Outlook’un web versiyonunun yeni sürümü herkese açılmış durumda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER