Teknoloji

Microsoft Outlook Windows uygulamasına ortak takvim güncellemesi

microsoft outlook windows

Microsoft Outlook Windows uygulamasının ortak takvim özelliğinde kapsamlı bir değişiklik gerçekleştiriyor. Yazılım devi, söz konusu değişikliği Outlook Windows uygulamasının 1997’deki çıkışından bu yana yapılan en önemli değişiklik olarak değerlendiriyor.

Microsoft, yeni paylaşılan takvim deneyimini test etmeye geçtiğimiz yıl başlamıştı. Şirket şimdi bu deneyimi daha geniş kapsamlı biçimde kullanıcılarla buluşturuyor. Yapılan iyileştirmeler arasında yeni toplantılar ve güncellenen toplantılar için daha hızlı eş zamanlama süreleri öne çıkıyor. Bu da yapılan değişikliklerin ortak takvime daha hızlı şekilde yansıtılacağı anlamına geliyor.

Outlook Windows uygulamasının kullanıcıları geçmişte değişikliklerin takvime yansımasının uzun zaman almasından şikayetlerini dile getirmişti. Toplantıların kaybolması, takvimlerin eş zamanlanamaması gibi sorunlar da kullanıcıların şikayetleri arasına girmişti.

Microsoft Exchange ekibinin açıklamasında, kullanıcılardan gelen bildirimler doğrultusunda 2019 yazından bu yana deneyimin iyileştirildiği ve hataların düzeltildiği belirtildi. Ön izleme sürümünün on binlerce kişi tarafından denendiği ifade edilirken, kullanıcıların yeni deneyimden çok memnun kalacağı vurgulandı.

Microsoft, Outlook Windows uygulaması için yeni ortak takvim deneyiminin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştirecek. Şirketten yapılan açıklamada hâlihazırda kullanıcıların yüzde 10’luk kısmının bu yeni deneyime erişebildiği ifade edildi. Outlook’un web, Mac ve mobil uygulamalarında ise ortak takvim iyileştirmeleri uzun süredir kullanılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER