Teknoloji

Microsoft’tan Outlook kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni özellikler

microsoft outlook ios

Microsoft, Outlook için Gmail’in Akıllı Yazma özelliğine benzer bir metin tahmin özelliği üzerinde çalışıyor. Bu metin tahminleri sayesinde Outlook’u web üzerinden kullananlar, kendilerine sunulan önerilerden yararlanarak daha hızlı şekilde e-posta yazabilecek.

Office.com üzerindeki bir destek sayfasına göre, Outlook kullanıcıları bu önerileri klavyeleri üzerindeki Tab veya sağ ok tuşlarına basarak kabul edebilecek. Öneriyi görmezden gelmek içinse yazmaya devam etmek yeterli olacak. Outlook, sunduğu öneriyi otomatik düzeltme veya benzeri yollarla dayatmaya çalışmayacak.

Microsoft söz konusu özelliği bu ay içinde dağıtıma çıkarmayı planlıyor. Şirketin Microsoft 365 yol haritasında bu ürün “geliştirme aşamasında” şeklinde gösteriliyor.

Microsoft Outlook için başka özellikler üzerinde de çalışıyor. Bu özelliklerden birisi de “daha sonra gönder” olarak adlandırılıyor. Söz konusu özellik sayesinde Outlook’u web üzerinde kullananlar bir e-postayı belirlenen saatte gönderecek şekilde programlayabilecek. Microsoft, bu özelliği de haziran ayı içinde kullanıcılarına ulaştırmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER