Teknoloji

Microsoft’tan Outlook kullanıcılarını sevindirecek değişiklik

microsoft outlook mobil koyu renk

Microsoft, Outlook kullanıcılarına mobil cihazlar üzerinde bir koyu renk modu deneyimi sunmaya başlayacağını açıkladı. Outlook’un hem iOS hem de Android uygulamaları, koyu renk moduna geçişi sağlayacak bir düğmeyle güncellenecek.

Android uygulamasında kullanıcılar telefonlarının güç koruma modunu aktif hâle getirdiğinde de koyu renk modu otomatik olarak çalışmaya başlayacak. Bu yeni özellik, Apple’ın iOS 13 ile birlikte sistem ölçeğinde sunacağı koyu renk moduyla da uyumlu olarak çalışacak.

Microsoft’un koyu renk modu desteğini sunduğu uygulamaları Outlook ile sınırlı kalmıyor. Şirket bu özelliği Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneDrive, Planner ve To-Do uygulamalarında da iOS 13 ile birlikte kullanıma sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Office.com üzerinde bile koyu renk modu desteği sunmaya başlayan Microsoft, OneDrive ve Planner’ın web versiyonlarını da koyu renk moduyla buluşturmak için mesai yapıyor.

Microsoft Outlook mobil uygulamasında koyu renk modu sunmak için çalışmaya çok önce başladı

Microsoft’un konuyla ilgili blog yazısında, Outlook’ta ve diğer uygulamalarda koyu renk modu sunmak için yapılan çalışmaların bir yıldan uzun bir süre önce başladığı belirtildi. Office’in tasarım şefi Jon Friedman, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Temelden başladık ve Fluent için hazırladığımız yeni gri paletten yararlanıyoruz. Uygulama ekiplerimiz işe her şeyi tek palette yan yana hizalamakla başladı. Kontrastın artırılması, renk doygunluğunun ayarlanması, detaylardaki tutarlılığın sağlanması önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor.”

Microsoft, Outlook ve diğer Office uygulamalarının mobil versiyonları için koyu renk modunu nasıl hazırladığını anlatan bir video da yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER