Teknoloji

Microsoft Outlook Mac uygulaması artık ücretsiz

microsoft outlook mac

Microsoft Outlook Mac uygulamasının ücret ödemeden kullanılabileceğini açıkladı. Daha önce bu uygulamaya erişim için Microsoft 365 abonesi olmak veya Office lisansı satın almak gerekiyordu. Artık Mac App Store üzerinden indirilebilen uygulama, Mac’in yerleşik Mail uygulaması için güçlü bir alternatif teşkil edecek gibi görünüyor.

Microsoft bu uygulamayı tahmin edilebileceği üzere Outlook iOS uygulaması için bir tamamlayıcı olarak sunuyor. Örneğin, Mac üzerinde yazımına başlanan bir e-posta Outlook iOS uygulamasında tamamlanıp gönderilebilecek.

Daha sonra uygulamaya eklenecek Profiller özelliği ise macOS’in Odak modlarına bağlanacak ve kullanıcılar çalışmalarına konsantre ederken bildirimler sınırlanacak. Tüm Outlook versiyonlarında olduğu gibi; Mac uygulamasında da Gmail, iCloud ve Yahoo e-posta servislerine erişilebilecek.

microsoft outlook mac

Microsoft Outlook Mac uygulamasını üç odak noktasıyla yeniden inşa ediyor

Microsoft bu hamlesinin nedenlerini açıklamayı da ihmal etmedi. Şirket Outlook Mac uygulamasını performans, dayanıklılık ve erişilebilirlik odak noktalarıyla yeniden inşa ediyor. Uygulamanın ücretsiz kullanılabilecek olması sayesinde normal şartlar altında kullanmayacak kişilerin de uygulamaya bir şans vermesi hedefleniyor.

Microsoft Outlook Mac uygulamasının ücretsiz kullanılabilecek olmasının Mac sahipleri için de iyi haber olduğu rahatlıkla söylenebilir. Zira Mac için pek fazla büyük e-posta uygulaması bulunmuyordu. Outlook’un değişimi ile kullanıcıların önüne iyi bir alternatif eklenmiş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER