Teknoloji

Microsoft Outlook iOS ve Android uygulamalarını güncelledi

microsoft outlookMicrosoft Outlook iOS ve Android uygulamaları için yeni bir güncelleme yayınlandı. Söz konusu güncelleme, kullanıcılara yeni özellikler getirmiyor. Güncellemede odak noktası olarak kişi listesinin daha kolay yönetilebilmesi ön plana çıkıyor.

Güncelleme, iOS cihaz sahiplerine Outlook üzerinden kişi ekleme ve düzenleme imkanı sunuyor. Android kullanıcıları da bu imkana yakında kavuşacak. Ancak mevcut güncelleme paketinde Android kullanıcılarına böyle bir özellik sunulmuyor. Kişi kartının tasarımını da değiştiren Microsoft, kartta daha fazla detay gösterecek. Son sohbetler ve paylaşılan dosyalar da karta eklenen yeni detaylar arasında bulunuyor.

Outlook üzerinden yeni bir kişi oluşturmak için uygulamanın Kişiler sekmesine gitmek ve + ikonuna dokunmak gerekiyor. iOS kullanıcıları bir mesaj üzerinden ya da e-postadaki bir ismin üzerine dokunarak yeni kişi oluşturma sürecini başlatabilecek. Kişi sekmesindeki arama çubuğunu kullanarak da kişileri bulmak veya adres defterine eklemek mümkün olacak.

Microsoft Outlook mobil uygulamalarda daha fazla kişi detayı gösterecek

Yeni kişi kartı, kullanıcıların bir bakışta daha fazla detaya ulaşmasını sağlıyor. Mesajlarda ya da etkinliklerde bir kişinin isminin üzerine dokunulduğunda telefon numarası, e-posta adresi, Skype kimliği ve kişinin resmi gibi bilgileri görmek mümkün olacak. Buna ek olarak, yeni kişi kartı son sohbetleri, paylaşılan eklentileri ve o kişiyle yapılan toplantıların listesini de gösterecek. Bu yeni özelliklerden yararlanabilmek için telefondaki kişi listesini, Outlook’taki kişi listesiyle entegre etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER