Teknoloji

Microsoft Outlook’un yeni özelliği internete sızdı

microsoft outlook spaces

Microsoft, Outlook için “Spaces” adını taşıyan yeni bir organizasyon özelliği kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. WalkingCat rumuzlu Twitter kullanıcısı, Spaces’ı gösteren videoyu geçtiğimiz gün takipçileriyle paylaştı.

Görünüşe göre, Outlook Spaces ile kullanıcıların e-postalarını, notlarını, dosyalarını, belgelerini ve takvim randevularını organize etmelerini mümkün hâle gelecek. Buna ek olarak, kullanıcılar çevrimiçi ortamda yapılacak işlerini düzenleyecek listeler de oluşturabilecek.

Outlook Spaces henüz resmi olarak duyurulmuş değil. Ancak iş veya okul hesabı kullanan bazı kişiler, şimdiden Spaces’a erişebiliyor. Özellik, görsel açıdan akıllara Microsoft’un Office için hazırladığı Fluid Framework’ün ilk örneklerinden biri olarak tanımlanabilir.

https://twitter.com/h0x0d/status/1228861394239377408

Fluid, belgelerdeki temel fikri alarak herkesin grafikler, tablolar, yazılar ve daha fazlasıyla katkıda bulunabileceği bir bulut uygulaması oluşturmayı sağlıyor. Outlook Spaces’ın temelinde Fluid’in olup olmadığı henüz kesin olarak bilinmiyor. Ancak Spaces’ın Fluid desteği için ideal bir aday olduğu belirtiliyor.

Microsoft, Outlook Spaces için “aramanın gücünü kullanarak belgelerinizi, e-postalarınızı ve etkinliklerinizi bir araya toplayan bir web uygulaması” tanımlamasını kullanılıyor. Şirket, önümüzdeki sürümlerde yapay zekânın da yardımıyla iş unsurlarının bulunup gruplandırılabileceğini ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER