Teknoloji

Microsoft Outlook iOS ve Android’de yeni özellikler sunuyor

Microsoft Outlook e-posta uygulamasının iOS ve Android sürümlerini güncellemeye hazırlanıyor. Şirket güncellemeyle Outlook kullanıcılarına sohbetlerinde ve hesaplar arası geçişte bazı iyileştirmeler sunacak. Bundan böyle e-postalara satır içi yanıt özelliğiyle de cevap verilebilecek. Kullanıcılar @ sembolüyle çalışma arkadaşlarını veya arkadaşlarını e-postalarda etiketleyebilecek. Buna ek olarak, bir e-postaya yanıt verilirken tüm sohbet görülebilecek. Outlook grup sohbetlerinde de ilk olarak okunmayan en eski mesajı gösterecek. Bu sayede uzun e-posta zincirlerini okumak kolaylaşacak.

Microsoft yeni Outlook güncellemesiyle farklı e-posta hesapları arasında geçişi de kolaylaştıracak. Uygulama Gmail, Outlook ve Office 365 hesaplarını destekliyor. Daha önce gruplama yapılmadığı takdirde bu üç sağlayıcı arasında geçiş yapmak biraz zahmetli oluyordu. Güncellemeyle uygulamaya eklenen ve beraberinde gelişmiş dosya görünümünü de getiren hesap seçicisi ile bu durumun ortadan kalkması amaçlanıyor. Yenilenen dosya görünümünün de taslaklar gibi klasörlere erişimi kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Microsoft’un Outlook’un iOS ve Android sürümleri için hazırladığı yeni arama arayüzü, son güncelleme paketinin içinde yer almıyor. Ancak bu durum Microsoft’un arayüze ait görüntüleri paylaşması için engel teşkil etmiyor. Kullanıcılar yeni arayüzde arama özelliğine ekranın altına yerleştirilen araç çubuğu üzerinden erişebilecek. Şirketin Graph teknolojisinin üzerine kurulan yeni arama arayüzü ise kullanıcılara gelecek uçuşlarına ait bilgileri, kargodaki paketlerini ve güncel e-posta eklerini gösterecek.

Microsoft Outlook için hazırladığı yeni özellikleri önce iOS’e getirecek

Yeni hesaplar ve sohbetler özellikleri ilk olarak Outlook iOS uygulamasını kullanan Outlook.com ve Gmail hesaplarına ulaştırılıyor. Office 365 desteği ise önümüzdeki günlerde aktif hâle gelecek. Yeni arama deneyimi de yakında iOS kullanıcılarıyla buluşacak. Microsoft yeni deneyimlerini Android kullanıcılarına da iki aylık süre içinde ulaştırmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER