Teknoloji

Microsoft Outlook.com’da Google ve Facebook üzerinden sohbet dönemini sonlandırıyor

outlook-com-logo-180413

Microsoft, e-posta servisi Outlook.com’da sunduğu Google ve Facebook üzerinden sohbet özelliğini önümüzdeki iki hafta içinde sonlandırmayı planladığını açıkladı. Outlook.com kullanıcılarına gönderilen e-postada Google Talk entegrasyonunun sonlandırılmasına gerekçe olarak Google’ın Google Talk tarafından kullanılan sohbet protokolünü sonlandırmaya karar vermesi gösterildi. Şirket Facebook entegrasyonunun sonlandırılmasıyla ilgili olarak ise bir gerekçe sunmadı.

Facebook ve Google servisleri Outlook.com’un Kişiler sekmesiyle de entegre biçimde çalışıyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamada bu entegrasyonun sohbet özelliğinin sonlandırılmasından etkilenmeyeceği belirtildi.

Outlook.com’da Google Talk desteği sunulması için Microsoft’a büyük talep gelmiş, yazılım devi de bu isteği yerine getirmişti. Şirket Google Talk ve Facebook sohbet servislerinden doğacak boşluğu ise Skype ile doldurmayı amaçlıyor. Microsoft 2012’nin sonlarında Windows Live Messenger’ı sonlandırırken de kullanıcılara Skype’a geçiş yapmalarını tavsiye etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER