Teknoloji

Microsoft Outlook’un iOS ve Android uygulamalarında reklam gösterimini artırıyor

microsoft outlook

Microsoft Outlook iOS ve Android uygulamalarında son aylarda kullanıcılarına daha fazla reklam gösteriyor. Outook’un mobil uygulamalarında kullanıcılarına gelen kutularını organize etmeleri için iki seçenek sunuluyor. Bunlardan birinde her şey tek bir gelen kutusuna sığdırılıyor. Diğerinde ise gelen kutusu iki sekmeye ayrılıyor. Önemli e-postalar “Focused” (Odaklı) sekmesinde, kalanlar ise “Diğer” sekmesinde gösteriliyor.

Daha önce Microsoft sadece “Diğer” sekmesinde kullanıcıların karşısına reklam çıkarıyordu. Ancak artık tek gelen kutulu görünüm tercih edildiğinde de kullanıcılar karşılarında reklam görecek.

Birkaç aydır süregelen bu değişim, Microsoft’un Outlook Mobil’i ücret ödemeden kullananlar için reklamlardan kaçmanın zorlaştığı anlamına geliyor. Hangi gelen kutusu modu seçilirse seçilsin, kullanıcıların karşısına bir reklam çıkacak gibi görünüyor. Outlook’un mobil uygulamalarında reklamların kaçmanın tek yönü Microsoft 365 abonesi olmaktan geçiyor.

Microsoft bu değişikliği The Verge sitesine gönderdiği açıklamayla doğruladı. Şirketin açıklamasında, kullanıcıların Focused modunu aktif hâle getirerek reklam gösterimini Diğer sekmesiyle sınırlandırabileceği hatırlatıldı.

Microsoft Outlook iOS ve Android uygulamalarındaki reklamlar, Outlook ve Gmail’in web versiyonlarında gösterilen reklamlara bir hayli benziyor. Kullanıcılar e-posta gibi görünen bu reklamları bir kaydırma hareketiyle silebiliyor. Ancak reklamlar bir süre sonra yeniden kullanıcıların karşısına çıkıyor. Reklamlara tıklatıldığında ise uygulama içi tarayıcıda reklamın kullanıcıları yönlendirdiği sayfa açılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER