Teknoloji

Microsoft Outlook.com’da Office 365 arayüzü ve teknolojisini kullanacak

outlook-com-logo-180413

Microsoft, Outlook.com’un arayüzü ve teknolojisini Office 365 ile güçlendirmeyi planlıyor. Microsoft’un planlarını yakından takip eden kaynaklar tarafından The Verge sitesine verilen bilgilere göre, şirket 2015 bitmeden Outlook.com kullanıcılarını Office 365’e aktarmaya başlayacak. Outlook.com’un Office 365 bünyesinde bulunan Outlook Web Erişimi’ne entegre edileceği, kullanıcı arayüzü ve özellik setinin de bu doğrultuda şekilleneceği belirtildi. E-posta servisinin faaliyetleri Outlook.com ismi altında devam edecek, ancak teknolojik altyapı Office 365 tarafından sağlanacak.

Outlook, Exchange ve Office 365 platformlarını aynı çizgide buluşturmayı isteyen Microsoft’un tutarlılık sağlamak adına Outlook.com’u da işin içine dahil etmesi doğal bir istek olarak niteleniyor. Şirket Outlook.com’daki görsel değişikliği ise tutarlığı sağlamanın en kestirme yolu olarak niteliyor.

Birkaç aydır Outlook.com’u güncellemeyen Microsoft, entegrasyon öncesinde Facebook ve Google sohbet özelliklerini e-posta servisinden çıkarmıştı. Potansiyel arayüz değişiklikleriyle birlikte Outlook.com’un Office 365 içindeki Outlook Web tasarımına daha yakın bir yapıya bürünmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER