Teknoloji

Microsoft Outlook.com için Skype işlevini belirli ülkelerde kullanıma sundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Outlook.com için Skype entegrasyonunun önizleme versiyonunu ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Brezilya ve Kanada’daki kullanıcılar için yayınladı. Şirket geçtiğimiz nisan ayında söz konusu birleşimin nasıl çalıştığını gösteren bir önizleme sürümünü yayınlayacağını açıklamıştı. Toplam altı ülkede faaliyete geçirilen önizleme versiyonu sayesinde bu ülkedeki kullanıcılar Outlook.com üzerinden Skype deneyimini herkesten önce yaşama şansı elde edecek.

microsoft-skype-outlook-com-200813

Microsoft, konuyla ilgili olarak blogunda yaptığı açıklamada Outlook.com için Skype’ın dünya çapında belli ülkelerde tamamen kullanıma sunulduğunu, yakın gelecekte de bu işlevin daha geniş bir alana yayılması için çalıştıklarını kaydetti.

Kullanıcılar Outlook.com e-posta hesap kutuları üzerinden doğrudan Skype görüntülü görüşmeleri yapma fırsatına sahip olacak. Bu entegrasyonla birlikte Outlook.com’un biraz güçlenmesi ve arkasına Hangout desteğini alan Google’ın Gmail’i ile daha sağlam şekilde rekabet etmesi bekleniyor.

Redmond şirketi bir anketin sonuçlarına da atıfta bulundu, insanların yüzde 76’sının bir e-posta yazışmasının arkasından telefon veya görüntülü görüşmeyle sonuçlandığını kaydettiğini dile getirdi. Bu da Microsoft’un Outlook.com için Skype işlevini sunmasında önemli etkenlerden birini oluşturuyor. Microsoft, bu entegrasyonla birlikte e-posta kutuları üzerinden iletişimden daha fazlasını isteyen yüzdeyi kendisine çekmeye çalışacak.

Outlook.com için Skype entegrasyonu Chrome, Firefox veya Internet Explorer’a yüklenecek bir eklentiyle kullanılabiliyor.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER