Teknoloji

Microsoft Outlook.com’u yeni bir görünüm ve özelliklerle güncelliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, e-posta servisi Outlook.com’u yakında Office 365’e taşıyacak. Bu taşımayla birlikte Outlook.com, yeni bir arayüze ve yeni özelliklere kavuşacak. E-posta servisine 13 yeni tema ekleyen Microsoft, böylelikle Outlook.com’u görsel bakımdan Windows 10 ve masaüstü muadillerine yakın bir hâle getiriyor.

Yeni özelliklerin büyük kısmı e-posta deneyimini iyileştirme çerçevesinde kuruluyor. Clutter adını taşıyan özellikle görmezden gelinen e-postalar ayrı bir klasörde toplanıyor ve gelen kutusunun düzenli kalması sağlanıyor. Kullanıcılar Clutter klasörüne e-postaları ekleyip çıkararak sistemin öğrenme sürecine yardımcı olabiliyor. E-posta filtrelemeden hoşlanmayanlar ise Clutter’ı devredışı bırakabiliyor.

microsoft-outlook-com-220215-1

Microsoft, Outlook.com’un arama arayüzünü iyileştirmeyi de ihmal etmiyor. İçerik için arama yapıldığında, sıklıkla e-posta gönderilen kişilerin ismi öneriler kısmında otomatik olarak ön plana çıkarılıyor. Refiners adını taşıyan özellik ise arama sonuçlarını gönderene, klasöre, tarihe ve eklere göre filtreleme fırsatı veriyor. Microsoft, böylelikle Outlook.com’un en zayıf yönlerinden biri olarak nitelenen arama özelliğini iyileştirme konusundaki niyetini somut biçimde ortaya koyuyor.

Outlook.com’daki yeniliklerden birisi de, e-postalara yerleştirilen web sayfası ve video bağlantılarına ön izleme eklenmesi. Böylelikle alıcılar e-posta içeriğindeki bağlantının ne olduğuna dair hızlıca bir fikir edinebiliyor. E-postalara kopyala-yapıştır yoluyla fotoğraf eklenebilmesi de uygulamanın sunduğu yenilikler arasında bulunuyor. Açılır pencerede e-posta okuma ve oluşturma gibi kolaylıklar da yenilenen Outlook.com ile kullanıcılara sunuluyor.

Outlook.com’daki en önemli yenilik olarak ise eklentiler göze çarpıyor. Microsoft, e-posta servisine eklentiler getireceğini daha önce açıklamış ve eklentilere e-postalar okunurken veya yazılırken erişilebileceğini belirtmişti. Uber ve PayPal gibi şirketler Outlook.com’un üçüncü taraf eklentileri arasında bulunuyor.

Outlook.com ilk günden bu yana Skype’ın bir parçası olsa da, Microsoft yeni dönemde bu entegrasyonu biraz daha geliştiriyor. Kullanıcılar bundan böyle e-posta ve Skype sohbeti arasında geçiş yapabilecek. Böylelikle iletişimi Skype sohbeti veya video sohbeti yoluyla sürdürmek mümkün olacak. Dosya paylaşımı için OneDrive’ı kullananlar da, e-postalarına çok daha hızlı biçimde dosya ekleyebilecek.

microsoft-outlook-com-220215-2

Outlook.com’un e-posta özelliğinin dışına çıkıldığında ise Microsoft’un takvim konusunda yaptığı küçük değişiklikler göze çarpıyor. Gelişmiş görünüm ve navigasyon, paylaşılan takvimlerin yönetilmesi, etkinlik arayüzlerinin gelişimi Microsoft’un güncellemeleri arasında bulunuyor.

Microsoft’un Outlook.com için hazırladığı yeni görünüm ve özellikler ilk olarak şirket tarafından seçilen küçük bir kullanıcı grubuna ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER