Manşetler

Microsoft Outlook.com e-posta servisini faaliyete geçirdi

Microsoft’un yeni e-posta servisi Outlook.com faaliyete geçti. Hotmail’in yeniden tasarlanmış bir versiyonu olmayıp sil baştan tasarlanan yeni e-posta servisi zamanla Hotmail’in yerini alacak gibi görünüyor. Daha şimdiden Hotmail e-posta hesabımıza giriş yaptığımızda karşımıza Outlook.com’un Türkçe olarak da hizmet veren, mavi rengin ağırlıkta olduğu e-posta arayüzü karşılıyor.

Outlook.com Hotmail ile aynı gibi görünse de, temel olarak bazı farklılıklar var. Hotmail’de banner ve video reklamların kullanıcının dikkatini dağıtması muhtemel, ancak Outlook’un kullanıcı arayüzü bu açıdan kullanıcıya biraz daha saygılı. Twitter ve Facebook’a hızlı bağlantı imkanı sağlayan Outlook.com kullanıcılara pratik bir şekilde retweet ve benzeri imkânlar sunuyor, kişilerin Facebook duvarlarına yorum bırakma imkanı veriyor. Bu arada her ne kadar henüz faaliyete geçmediği söylense de Skype entegrasyonu da mevcut olacak. Yani, e-posta arayüzü üzerinden kontaklarınızla sesli veya görüntülü görüşme yapabileceksiniz. Böylelikle şimdiye kadar Gmail kullanıcılarına göre eksik kalınmış bir alan da doldurulmuş olacak.

Outlook.com bugün itibariyle faaliyete geçti. Her ne kadar henüz ön izleme sürecinde olsa da, kullanıcılar e-posta servisine kaydolup, herhangi bir davetiyeye gerek duymadan veya ücret ödemeden @outlook.com uzantılı e-posta adresi edinebiliyor. Depolama alanı sanal olarak sınırsız, ayrıca Microsoft ilk kez kullanıcı kaydı yapanlara 7 GB’lık SkyDrive alanını da ücretsiz olarak veriyor. Merak edenler Outlook.com deneyimini görmek ve yaşamaya hemen başlamak için aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edebilirler.

İlgili >> Outlook.com

İLGİLİ HABERLER