Manşetler

Microsoft Outlook Android Wear saat yüzü oldu

microsoft outlook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft outlookMicrosoft, Outlook e-posta ve takvim mobil uygulamasının yeni bir Android Wear versiyonunu duyurdu. Uygulama e-posta iletilerini veya takvim kayıtlarını bileğe tıklatarak kontrol etmenin ötesine geçiyor. Microsoft, Outlook’un bu yeni versiyonunu bir saat yüzü olarak da kullanılacak şekilde tasarlamış, böylelikle günün her saatinde önemli takvim kayıtları ve iletiler Android Wear saatin ekranında kalabiliyor.

Yeni Outlook Android Wear uygulamasının özellikleri arasında tek bir bakışta günlük etkinlikleri görmek, gelen kutusu bildirimlerine bakmak, akıllı saatin varsayılan ekranı üzerinden bir Android telefonda olduğu gibi mesajlarla etkileşim kurmak da bulunuyor.

Microsoft Outlook uygulamasını giyilebilir ürünlere ilk olarak geçtiğimiz yılın ağustos ayına Apple Watch uygulamasıyla getirmişti. O watchOS uygulamasının işlevleri kısıtlı, ne de olsa Microsoft Apple Watch’un belirli temel işlevlerinden ve ekran alanından tam anlamıyla yararlanamıyor. Android Wear ile ise, şirketin önünde daha açık ve geniş bir yol bulunuyor. Sadece bir akıllı saat uygulaması olmakla kalmayıp bir saat yüzü olarak da işlediği için, uygulama sürekli ekranda ve merkezde yer alabiliyor.

microsoft outlookOutlook saat yüzü Microsoft’un birleştirilmiş üretkenlik uygulaması için planladıkları noktasında ipuçları veriyor. Şirket son iki yıl içinde Acompli e-posta, Sunrise takvim ve Wunderlist yapılacaklar listesi uygulamalarını satın almıştı. Acompli yeni Outlook mobil uygulamasının temelini oluştururken diğer iki uygulama da yavaş yavaş Outlook ile birleştiriliyor; böylelikle etkinlikler, mesajlar ve günlük işler için tek durak hâline geliyor. Microsoft geçtiğimiz ekim ayında Sunrise’ı eninde sonunda kapatacağı haberini vermiş ve geçtiğimiz haftalarda uygulamayı 31 Ağustos tarihinde tamamen kapatacağını açıklamıştı. Bu yeni Android Wear uygulaması ve saat yüzü Microsoft’un Outlook ile daha büyük planlara sahip olduğunun ve masaüstünün ötesinde bir kullanım alanının hedeflendiğinin açık bir göstergesi sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER