Teknoloji

Microsoft’un Oscar tahminleri tuttu

Microsoft mistral
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-logo-mavi-060414 (800 x 600)

Microsoft dijital asistanı Cortana’nın yeteneklerini ön plana çıkarmak için geçtiğimiz yılın ikinci yarısından bu yana çeşitli spor müsabakalarının sonuçları için tahminlerde bulunuyor. Ancak şirketin tahmin geçmişi 2014’ten öncesine dayanıyor. Arama servisi Bing’in tahmin motorundan faydalanarak ilgisini yeniden spordan sinemaya çeviren Microsoft, dün akşam sahiplerini bulan 87. Oscar Ödülleri’nde yüzde 84’lük bir isabet oranı yakalamayı başardı.

En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerinin sahiplerini isabetli biçimde tahmin eden Microsoft’un sadece dört tahmini boşa çıktı.

Microsoft ödül töreni öncesinde tahminlerini paylaşırken, ödül sahiplerinin “genellikle tahmin edilemez” olduğunun altını çizmişti. Şirket Oscar ödülleri için araştırmacı David Rothschild tarafından geliştirilen bir modelden faydalanıyor. 2014’te 24’te 21 isabet kaydeden Microsoft, 2013’te ise 19 isabetli tahminde bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER