Teknoloji

Microsoft’tan Elon Musk’ın yapay zekâ girişimine büyük destek

Microsoft, Elon Musk tarafından kurulan yapay zekâ şirketi OpenAI‘a büyük bir yatırım yapacağını açıkladı. Söz konusu yatırımın değeri 1 milyar doları bulacak. Microsoft ve OpenAI, Microsoft’un Azure platformuna yapay zekâ ve süper bilişim teknolojilerini getirmek için işbirliği yapacak.

Buna ek olarak, OpenAI’ın servisleri de sadece Microsoft’un bulut platformu üzerinde çalışacak. Yapay genel zekâ (AGI) oluşturmayı hedefleyen taraflar, bu teknolojinin insan zekâsına eş bir seviyeye ulaşmasını veya geride bırakmasını öngörüyor.

OpenAI, kısa süre önce gerçek oyuncuları yenebilecek yapay zekâ geliştirmesiyle adından söz ettirmişti. Ancak inanılabilecek sahte haber yazma ve robot ellerin maharetlerini geliştirme gibi projelerde de OpenAI kullanılmıştı.

Elon Musk’ın hâlihazırda OpenAI’ın yönetimiyle bir ilgisi bulunmuyor. Eksantrik milyarder, OpenAI’ı yapay zekânın yol açabileceği tehlikelerden duyduğu endişe nedeniyle kurmuştu. Microsoft ile yapılan işbirliği, Musk’ın insan beynine sensör yerleştirme gibi sıra dışı planlarını hayata geçirmesinde önemli bir rol oynayabilir.

Microsoft ile kurulan işbirliği nedeniyle OpenAI tarafından yapılan açıklamada, yapay genel zekâ ile çözüme kavuşturulabilecek sorunlar ve sağlanabilecek hizmetler hakkında bilgi verildi. OpenAI’a göre; yapay genel zekâ sayesinde iklim değişimi, uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti ve kişiselleştirilmiş eğitim gibi konularda önemli bir gelişim sağlanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER