Teknoloji

Microsoft önümüzdeki 5 yılda 25 milyon Xbox 360 satmayı planlıyor

Bu hafta içinde yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı tanıtan Microsoft, Xbox 360 ile ilgili hedeflerinden vazgeçmiş değil. Şirket 2005’te yayınlanan ve 77.2 milyon satış rakamına ulaşan Xbox 360’ın bu rakamın daha da üstüne çıkmasını planlıyor. Microsoft’un Xbox One’ın duyurulmasından sonraki dönemde Xbox 360 için koyduğu satış rakamı hedefi 25 milyon.

microsoft-xbox-360-270611

Son dönemde Xbox 360’ın satışlarında belirgin bir yavaşlama görülse de, bu durum Microsoft’u yeni hedefler belirlemekten alıkoymamış. Birleşik Krallık’ta yayınlanan resmi Xbox dergisine konuşan Microsoft’un interaktif eğlence biriminin kıdemli başkan yardımcısı Yusuf Mehdi, şirketin beş yıl boyunca ekstra konsolları satmaya devam etmeyi planladığını dile getirdi. Microsoft’un önümüzdeki 5 yıllık dönemde 25 milyon Xbox 360 satması için çeyrek başına 1.25 milyonluk bir satış ortalaması yakalaması gerekiyor. Mehdi bu satışların önemli bir kısmının ”değiştirmeler” ile geleceğini söylerken, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek E3’te Xbox 360 ile ilgili büyük bir duyuru yapılacağının ipucunu verdi.

Xbox 360’ta önümüzdeki aylarda bir gösterge yenilemesinin yapılacağı belirtilirken, Microsoft’un Xbox 360’ın arayüzünü Xbox One’a biraz daha yakın hale getireceği ifade edildi. Şirket benzer bir uygulamayı Windows Phone 7’den Windows Phone 8 geçiş sürecinde de gerçekleştirmişti.

Mehdi Xbox 360 ile ilgili planların dışında yeni nesil konsol One’a yönelik büyük beklentileri de paylaştı. Eğlence ve TV’ye odaklanan Xbox One’ın yüz milyonlarca satabileceğini söyleyen Mehdi, böylelikle bir sonraki konsol neslinde 1 milyar satış rakamına ulaşabileceklerini iddia etti.

İlgili >> Official Xbox Magazine UK, Gamespot

İLGİLİ HABERLER