Teknoloji

Microsoft OneNote’u sınıflarda daha fazla kullanışlı yapacak özellikler ekledi

microsoft onenoteMicrosoft bir süredir OneNote uygulamasıyla eğitim sektörüne sessiz sedasız şekilde daha fazla odaklanıyor. Öğrenciler için ücretsiz Office 365 abonelikleri sunan şirket, entegre edilmiş bir matematik öğretmeni ve OneNote Class Notebook olarak adlandırılan sınıf odaklı bir eklenti de sunuyor.

Microsoft OneNote uygulamasını şimdi daha fazla eğitim odaklı özelliklerle donatıyor. Bunların arasında Notebook için getirilmiş iyileştirmeler, yeni öğrenme araçları ve öğretmenler ve öğrencilerin katkılarını daha da açığa çıkaracakları yeni ve eğlenceli çıkartmalar bulunuyor.

Güncelleme hem öğrenciler hem de öğretmenler için iyileştirmeler içeriyor. OneNote Class Notebook şimdi daha fazla eğitim modül sistemine bağlanabiliyor. Öğrenme Araçları eklentisi şimdi İngilizce Heceleri için iyileştirilmiş destek sunarken; Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca destekleri de bulunuyor.

Bu arada OneNote ekibi yeni bir Researcher araştırma aracı da çıkarıyor. Office 365 abonelerine, aynı zamanda Windows ve Mac’teki Word’e açık olan bu araç sayesinde öğrenciler ve öğretmenler defterlerinin kopyasını kişisel OneDrive hesaplarına kopyalayabiliyor. Böylelikle bunları okullara ve sınıflara taşımak kolaylaşıyor. Çıkartmalar da OneNote’u daha eğlenceli hâle getiriyor.

Tüm bu işlevsel ve tasarımsal iyileştirmeler hem çocukların hem de öğretmenlerin dijital sınıflarında daha iyi performans göstermelerini sağlayacaktır. Bu arada Microsoft, daha çocukluktan insanları da OneNote uygulamasına alıştırmış oluyor ki, Evernote gibi rakiplerle mücadele etmek için gayet akıllı bir yöntem gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER