Teknoloji

Microsoft OneNote el yazısı güncellemesiyle dijital mürekkebi iPad’e getiriyor

microsoft-onenote-ipad-1

Microsoft dijital mürekkep ve el yazısı özelliklerini iPad’e taşıyor. OneNote uygulaması için yayınlanan güncellemeyle birlikte, şirket kullanıcılarına el yazısı modunu açma seçeneğini sunuyor. Böylelikle üçüncü taraf bir iPad kalemi veya parmak kullanarak iPad’de el yazısıyla not almak mümkün hale geliyor. Microsoft OneNote uygulaması, kullanıcılara kalem tutuş biçimlerini belirleme imkanını da veriyor.

Daha önce mürekkep özelliklerini Windows’a özgü tutan Microsoft, bu anlayışını değiştirmeye başladığını geçtiğimiz yılın sonlarında OneNote Android uygulamasına el yazısı özelliğini getirerek göstermişti.

Microsoft OneNote ekibi tarafından yapılan açıklamada not alma özelliklerinin düzenli olarak geliştirildiği belirtilirken, OneNote iPad uygulamasının yeni sürümünün yıllar boyunca edinilen deneyimi yansıttığı dile getirildi. Renk seçenekleri, dijital tuval ve iki parmakla sayfada aşağıya doğru ilerleme güncellemeyle gelen diğer özellikler arasında yer alıyor.

iPad uygulamasına eklenen el yazısı özelliğine ek olarak, Microsoft OneNote’un tüm uygulamaları optik karakter tanıma özelliğine kavuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar OneDrive’a kaydedilmiş tüm defterler içinde görsel arama gerçekleştirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER