Teknoloji

Microsoft OneNote iOS uygulamasına 3D Touch desteği geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft-Office-OneNote-Logo-170914

Microsoft OneNote uygulamasının iOS, Android, Windows ve web versiyonlarını güncelledi. Yayınlanan güncelleme, her uygulamaya ayrı ayrı özellikler kazandırdı. Android kullanıcıları, yeni OneNote işareti sayesinde başka bir uygulamada olsalar bile düşüncelerini hızlıca yazıya dökebilecek. Ekranın her yerine yerleştirilebilen bu işaret, dokunulduğu zaman metin girişi bölümünü ortaya çıkarıyor. Microsoft, yeni OneNote özelliğinin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştirdiği için bazı Android kullanıcılarının iki veya üç hafta beklemesi gerekebilir.

microsoft-onenote-android-131115

Microsoft OneNote iOS uygulaması için yayınlanan güncelleme ise iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahiplerinin 3D Touch desteğinden faydalanmasını mümkün kılıyor. Microsoft OneNote ikonuna uzun süreli dokunulduğunda ortaya çıkan menü üzerinden kullanıcılar, yeni not oluşturma veya oluşturulan son notları görüntüleme ekranına hızlıca erişebiliyor. Buna ek olarak, Microsoft OneNote iOS uygulamasının ekranının iPad Pro’nun büyük ekranına uygun olarak optimize edildiğini belirtmekte fayda var.

microsoft-onenote-ios-131115

Microsoft OneNote’un iOS ve web versiyonları, bundan böyle ses kaydı da gerçekleştirebilecek. Bunun için kullanıcıların giriş tuşuna basması ve ardından Ses Kaydet seçeneğine dokunması yeterli oluyor. Buna ek olarak, Microsoft OneNote’un web versiyonunda oluşturulan notlara dosya iliştirilebilecek.

Microsoft OneNote Windows uygulamasına eklenen yeni özellikten ise sadece Office 365 Ev ve Bireysel aboneleri faydalanabiliyor. Bu özellik kullanıcılara OneNote sayfasına Office Mix Videos, YouTube ve Vimeo videolarını yerleştirme fırsatını veriyor.

İLGİLİ HABERLER