Teknoloji

Microsoft OneDrive’a yeni fotoğraf, video ve dosya özellikleri

Microsoft bulut depolama servisi OneDrive’ın web ve mobil uygulamalarını yeni özelliklerle güçlendirdi. Yapılan yeniliklerde özellikle fotoğraf ve videolar konusuna odaklanan Microsoft, kullanıcılarına sunduğu dosya paylaşım seçeneklerinin sayısını da artırdı.

microsoft-onedrive-080514

Fotoğraflar için kullanılan küçük resimlerin boyutunu büyüten Microsoft, böylelikle gözlerin işini biraz olsun kolaylaştırdı. Fotoğraf konusunda yapılan bir diğer yenilik ise kullanıcılara OneDrive’daki albümlerinin kapak fotoğraflarını seçme imkanının verilmesi oldu. Daha önce albümde yer alan fotoğraflar bir rotasyon çerçevesinde kapak fotoğrafı oluyordu.

Videoların tüm fotoğraflar bölümüne eklenmesiyse videoları bulmayı biraz daha kolay bir hâle getirdi. Video oynatma özelliklerini de iyileştiren Microsoft, daha fazla tarayıcı ve akıllı telefona uygun video oynatma seçeneklerini kullanıma soktu. Kullanıcıların videolarını farklı platformlarda paylaşabilmesi de güncellemeyle gelen bir diğer yenilik oldu.

OneDrive’da kullanıcılar bundan böyle daha önce paylaştıkları bir koleksiyona yeni dosyalar ekleyebilecek. Daha önce kullanıcılar bir klasör içindeki dosyaları grup olarak paylaşabiliyordu. Kullanıcılar şimdi bu gruba yeni dosyalar da yerleştirebilecek. OneDrive Android uygulamasıysa güncellemeyle daha gelişmiş dosya paylaşım seçeneklerine kavuştu.

Microsoft’tan yapılan açıklamada yeni özelliklerin birkaç gün içinde OneDrive kullanıcılarına dağıtılacağı belirtildi.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER