Teknoloji

Microsoft, OneDrive için özel bir etkinlik düzenliyor: Yeni arayüz ve yapay zekâ planları

microsoft onedrive yapay zeka

Microsoft, 3 Ekim’de OneDrive için özel bir etkinlik düzenliyor. Şirket, bulut depolama hizmeti için “yapay zeka planlarımıza dair bir ön izleme” sunmayı planlıyor. “Dosya yönetiminin geleceği” adlı etkinlik, Microsoft Teams üzerinden canlı yayınlanacak ve yeniden tasarlanmış bir OneDrive arayüzü ile yeni yapay zeka destekli arama ve paylaşım özelliklerini içerecek gibi görünüyor.

AI ile yenilenen OneDrive ile neler bekliyoruz?

Microsoft’un OneDrive etkinliği duyurusunda, “Microsoft 365 çapında dosya yönetiminin gelecek neslini sergileyeceğiz.” ifadesi yer alıyor. “OneDrive’daki tüm dosyalarınız için yeni arama, paylaşım ve bilgi sorguları içeren yapay zeka planlarımıza dair bir ön izleme yapacağız.” deniliyor.

microsoft onedrive yapay zeka

Etkinlik, Microsoft’un 21 Eylül’de New York şehrinde düzenleyeceği “özel etkinlikten” sadece birkaç gün sonra gerçekleşecek. Microsoft’un bu etkinlikte üç yeni Surface cihazı piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor. Ayrıca Microsoft 365, Windows, Bing ve daha birçok platform için yapay zeka iyileştirmeleri vaat ediliyor. Bu OneDrive değişikliklerini Microsoft’un eylül etkinliğinde görebiliriz. Ekimdeki etkinlikte ise daha ayrıntılı bir gösterim yapılabilir.

Yıllardır önemli bir revizyona uğramayan OneDrive, herhangi bir yapay zekâ özelliği ile bulut depolama hizmetinde fotoğraf ve belge aramayı büyük ölçüde geliştirebilir. Microsoft ayrıca, çeşitli uygulama ve hizmetlerine Copilot asistanları eklemek için çalışmalarını sürdürüyor; bu nedenle OneDrive için özel bir Copilot görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER