Teknoloji

Microsoft OneDrive Files On-Demand’i Mac’e getiriyor

onedrive files on demand

Microsoft, OneDrive Files On-Demand özelliğini macOS‘e getiriyor. OneDrive beta test kullanıcıları bu özelliğe dün itibarıyla erişmeye başladılar.

Files On-Demand sayesinde OneDrive kullanıcıları bir klasörün tamamını MacBook ile tamamen eş zamanlamak yerine, dosya tutucuları kullanabiliyor. Diğer bir deyişle, dosya bilgisayara indirilmiyor, ancak varlığı bir yer tutucu sayesinde gösteriliyor.

Mac kullanıcıları istedikleri zaman bu dosyaları indirebiliyorlar. Böylelikle bir OneDrive kütüphanesinin tamamını eş zamanlayarak depolama alanını boşa harcamıyorlar.

OneDrive Files On-Demand özelliği macOS 10.14 Mojave‘ye ihtiyaç duyuyor. Apple, macOS Mojave’yi dün itibarıyla yayınladı. Aynı zamanda bu özellik Apple Dosya Sistemi (APFS) ile fortmatlanmış bir disk bölümü gerektiriyor. Buradan OneDrive Files On-Demand özelliğine erken erişim için başvurabilirsiniz.

Öte yandan Microsoft, OneDrive’ın Mac ve Windows versiyonlarını tek bir kod tabanına taşıyor. Böylelikle şirket her ay macOS için de daha fazla özelliği test etme imkanı bulacak. Touch Bar entegrasyonu veya 2018 ve ötesinde planlanan her tür OneDrive özelliği de bunların arasında yer alacak.

İLGİLİ HABERLER