Teknoloji

Microsoft Office 365 aboneleri ve ücretsiz kullanıcılar için OneDrive’ın depolama alanını küçültüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-onedrive-270114

Microsoft, bulut depolama servisi OneDrive’ı kullananları üzecek bir karar aldı ve kullanıcılarına sunduğu depolama alanında küçültmeye gideceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl yüksekten uçarak Office 365 aboneleri için sınırsız OneDrive depolama alanı sunduğunu açıklayan Microsoft, geri adım attı ve Office 365’in Ev, Kişisel ve Üniversite paketini kullananlara tahsis edilen alanı 1 TB’a indirdi. Böylelikle bireysel ve profesyonel paketlerde sunulan alan eşitlenmiş oldu.

Microsoft’un aldığı alan küçültme kararından OneDrive’ın mevcut ve yeni ücretsiz kullanıcıları da etkilenecek. 15 GB’lık depolama alanını 5 GB’a indiren Microsoft, 15 GB’lık film rulosu bonusunu da sunmayı bırakıyor. Ücretli OneDrive abonelikleri için sunulan 100 ve 200 GB’lık planları da rafa kaldıran şirket, sadece 50 GB’lık ücretli abonelik paketi sunacak.

Microsoft’un Sıklıkla Sorular Bölümü’ne göre, OneDrive alanında kotalarının üstünde dosya depolayan kullanıcılara bir bildirim gönderilecek ve 90 gün içinde hesaplarının sadece okunabilir hâle geleceği söylenecek. Kullanıcılarına dosyalarını yedeklemeleri içinse 9 ay süre tanınacak. Bu sürenin ardından bulut depolama alanında kalan dosyalar Microsoft tarafından otomatik olarak silinebilecek.

Office 365 kullanıcıları içinse bu geçiş süreci daha uzun tutulacak. Altı ay boyunca sadece okunabilir vaziyette tutulacak dosyalar, bir yılın sonunda silinebilecek. Microsoft, yeni ücretli OneDrive paketinden memnun olmayanlara da iade imkanı sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER