ManşetlerTeknoloji

Microsoft’tan OneDrive için Copilot hizmeti geliyor

copilot onedrive

Microsoft, OneDrive için geliştirdiği ve yapay zekâ teknolojileriyle donattığı yeni aracı Copilot hakkında bazı bilgiler paylaştı. Nisan ayının sonlarında kullanıma sunulması planlanan bu yenilik, kullanıcıların dosyalarını çok daha verimli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacak. Copilot, metin belgeleri, sunumlar, elektronik tablolar, HTML sayfaları, PDF dosyaları ve daha fazlası gibi geniş bir dosya yelpazesinden bilgi bulma, özetleme ve çıkarma yetenekleriyle adeta bir araştırma asistanı rolünü üstlenecek.

Microsoft’un bu hamlesi, OneDrive’ın yapay zekâ ile entegrasyonunun bir parçası olarak görülüyor. Şirket geçen sonbaharda, bulut depolama servisinin üçüncü neslini duyurmuş ve AI teknolojisinin dosya aramayı kolaylaştıracağını, belgeleri akıllıca özetleyip düzenleyeceğini vaat etmişti. Kullanıcılar, vergi belgelerini hızlıca bulmak veya işteki sıkıcı bir PowerPoint sunumunu özetlemek için Copilot’a başvurabilecekler.

Copilot, doğal dil işleme yetenekleri sayesinde kullanıcıların dosyaları hakkında son derece spesifik sorulara yanıt verebilecek. Microsoft tarafından verilen örnekler arasında, bir haftalık içecek satışlarını gün bazında tablo halinde derlemesi veya bir projenin artı ve eksilerini listelemesi gibi işlevler bulunuyor. Kullanıcılar, dokümanlarını nasıl iyileştirebilecekleri konusunda Copilot’tan tavsiye dahi alabilecekler.

microsoft onedrive copilot

Ayrıca Copilot, kullanıcılar için mevcut dosyalara dayanarak taslaklar, tablolar ve listeler oluşturabilme kabiliyetine sahip olacak. Yeni bir müşteriye satış teklifi sunumu için bir taslak oluşturma, seçilen özgeçmişler için ad, güncel unvan, tecrübe yılları, eğitim durumu ve mevcut konum içeren bir tablo hazırlama gibi işlemler yapabilecek.

Microsoft, OneDrive kullanıcılarına Copilot’un özelliklerini bu ayın ilerleyen günlerinde sunmaya başlayacak. Kullanıcılar, bir Microsoft Word dokümanını paylaşmadan önce AI tarafından üretilen bir özet ekleyebilecek ve alıcılar, dokümanı açmadan önce bu özeti e-postalarında okuyabilecekler.

Copilot, Microsoft 365 Copilot lisansına sahip iş ve okul müşterileri için OneDrive web üzerinden, Microsoft Teams, OneDrive ve SharePoint’teki dosya görüntüleyicisinden erişilebilir olacak. Bu yenilik, kullanıcılara belgeler üzerinde daha akıllı ve hızlı çalışma imkânı sunarak, Microsoft’un yapay zeka alanındaki yenilikçi adımlarından biri olarak öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER