Teknoloji

Microsoft’ta ofise dönüş için tarih verildi

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft pandemi nedeniyle neredeyse iki yıldır kapalı olan ana ofislerini yeniden açmaya hazırlanıyor. Şirket, Redmond’daki genel merkezini de kapsayan Washington eyaletindeki ofislerini 28 Şubat itibarıyla hem çalışanlarına hem de ziyaretçilere açacak.

Ancak ofislerin açılacak olması, yeniden ofiste çalışılmasının zorunlu olacağı anlamına gelmiyor. 28 Şubat’tan itibaren personele seçtikleri çalışma rutinine uyum sağlamaları için 30 günlük bir süre verilecek. Yazılım devinin personeli ofiste çalışma, uzaktan çalışma veya hibrit modellerden birini tercih edebilecek. Modelin belirlenmesi sürecine ekip yöneticileri de dahil edilecek.

Yazılım devi, bu kararda Washington eyaletindeki yüksek aşılama ve düşük hastaneye yatış oranının etkili olduğunu belirtti. Yoğun test ve yerel talimatlara uygun hareket de Microsoft’un stratejisinin parçaları arasında yer alıyor.

Microsoft’un açıkladığı takvimin diğer büyük teknoloji şirketlerine kıyasla biraz daha agresif olduğu söylenebilir. Meta ofise dönüş için 28 Mart’ı işaret ederken, Apple birkaç ertelemenin ardından şimdilik kesin bir tarih vermiyor. Aşıları tamamlanmış depo çalışanlarının maske zorunluluğunu kaldıran Amazon, aşı olmayıp COVID-19’a yakalanan çalışanları için ücretli izin politikasını da sonlandırdı.

Microsoft, Kaliforniya eyaletindeki San Francisco şehrinde bulunan ofisini de 28 Şubat’ta açacak. Şirket, koşulları değerlendirerek ABD’deki diğer ofislerini de faaliyete geçirecek. Ancak personele uzaktan veya hibrit çalışma opsiyonlarının sunulması, ofislerin 2020’nin şubat ayındaki kadar kalabalık olmayabileceği anlamına geliyor. Teams ile uzaktan çalışma sürecinin kazananlarından biri olan Microsoft’un kendi operasyonu için de bu modeli benimsemesine şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER