Teknoloji

Microsoft’tan ofise dönüş için yeni karar

microsoft yapay zekâ

Ofislerini yeniden açmayı 2021’in sonlarına doğru erteleyen şirketlerin arasına Microsoft da katıldı. Business Insider‘da çıkan bir haberi The Verge sitesine doğrulayan yazılım devi, ofislerinin tamamen yeniden açılmasını temmuz ayından en az 7 Eylül’e kadar ertelediğini açıkladı. Şirket, kararın sağlık ve veri uzmanlarıyla yapılan değerlendirmeler doğrultusunda alındığını belirtti.

Şirketten başkan yardımcısı Kurt DelBene’nin imzasıyla çalışanlara gönderilen bir e-postada, ertelemenin çalışanlara yaz planları konusunda esneklik sağlayacağı belirtildi. DelBene, yerel ofis müdürlerinin dönüşü daha da erteleme yetkisine sahip olduğunun da altını çizdi.

Yazılım devi, hâlihazırda “yumuşak açılış” olarak tabir edilen bir süreci yürütüyor. Burada sınırlı sayıda çalışan ofiste bulunabiliyor. Mart ayı itibarıyla Microsoft’un küresel ofislerindeki çalışanların yüzde 20’si iş yerlerinde bulunuyor.

Microsoft tarafından alınan erteleme kararı, pandeminin belirsizliğinin dağılmadığını gösteriyor. Aşılama süreci belli ülkelerde oldukça hızlı ilerliyor. Ancak temmuz ayına kadar gerekli güvenli ortamın sağlanıp sağlanamayacağı da belirsizliğini koruyor. Yazılım devi, uzun vadede çalışanlarının büyük kısmına haftanın yarısında evden çalışma iznini vermeyi de planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER