Teknoloji

Microsoft Office yenilenen tasarımıyla daha kullanışlı hâle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft officeMicrosoft Office uygulamalarını Windows 10 için hazırladığı Fluent Design isimli tasarımıyla yeniliyor. Yenilenen tasarım ile Office uygulamalarından yararlanmak, 1 milyar kullanıcı için çok daha kolay hâle gelecek.

Word, Excel, PowerPoint ve Outlook uygulamalarının hepsine yeni tasarımla birlikte sadeleştirilmiş yeni bir araç şeridi ekleniyor. Yenilenen şeritle birlikte kullanıcıların karşısına yeni animasyonlar çıkarken, ikonların da daha erişilebilir olacak biçimde tasarlanmaları dikkat çekiyor. İncelikli renk değişimleri ise Office’e genel itibarıyla daha modern bir hava kazandırıyor. İlk olarak Office’in masaüstü versiyonlarına gelecek olan yeni tasarıma web üzerinden de erişilebilecek.

Office’in web versiyonu, eskisinden daha hızlı çalışması adına modern bir platform üzerinde tekrar inşa edildi. Görsel açıdan eskisine kıyasla çok daha iyi hâle gelen yeni uygulama, sadeleştirilmiş araç şeridini de çok iyi taşıyor. Office’i web üzerinde kullananlar, yeni tasarımla birlikte aynı doküman üzerinde çalıştıkları kişilerin avatarlarını görebilecek, aynı zamanda kişilere özel renkler atayabilecek.

Microsoft Office’in kurumsal başkan yardımcısı Jared Spataro, yeni tasarım konusunda şu ifadeleri kullandı: “Office her ay 1 milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla bu değişiklikler için heyecan duymakla beraber her şeyi doğru biçimde sunmanın öneminin de farkındayız. Önümüzdeki aylar boyunca yeni tasarımı kullanıcılarımıza kademeli olarak sunacağız ve bu sürede testler gerçekleştirerek öğreneceğiz.”

Microsoft yeni tasarımını ilk olarak Word’un Office.com üzerinden erişilen web versiyonunda deneyecek. Temmuz ayında ise Outlook Windows uygulamasının kullanıcıları yeni tasarımı test edecek. Web üzerinden Outlook’a erişenler de bu süreçte daha akıllı bir arama deneyimiyle tanışacak. Word, Excel ve PowerPoint’in masaüstü sürümlerinde yeni tasarım için biraz daha uzun bir süre beklemek gerekecek. Yeni renkler ve ikonlar da önce Outlook.com’da göründükten sonra temmuzda Outlook’un Windows, ağustosta da Mac uygulamasında görülecek.

Microsoft Office için yapılan tasarım değişiklikleri, kullanıcıların hoşuna gidecek nazik değişiklikler olmalarının yanı sıra, Office.com’un daha hızlı çalışması için önemli birer adım niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER