Teknoloji

Microsoft Office Windows için Google Drive eklentisiyle hızlı senkronizasyon

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

office-google-drive-eklenti-220715

Microsoft Office’i bütün yazılım platformlarından bağımsız hâle getirmek için epey yoğun bir çaba gösteriyor. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarda, web’de, istediğiniz mobil işletim sistemiyle çalışan akıllı telefon ve tablette Office uygulamalarından yararlanmanız mümkün. Üstelik sadece Microsoft’un kendi bulut depolama çözümü OneDrive’da değil, Dropbox’ta da tutulan Word, Excel ve PowerPoint dokümanlarını doğrudan Microsoft’un çözümüyle görüntülemek ve düzenlemek imkan dahilinde.

Microsoft bu seçenekleri genişletiyor, Google ile işbirliğini duyuran şirket Microsoft Office’in Windows versiyonu için yeni bir Google Drive eklentisini kullanıma sunuyor. Bu basit araç Drive’a kaydedilmiş herhangi bir Office dokümanını açıp görmeye izin veriyor, ayrıca üstünde çalışılan herhangi bir yerel dokümanı Google Drive’a kaydetmeyi sağlıyor.

office-google-drive-eklenti-220715-2

Ortada standart Google Drive uygulamasını bilgisayara yüklediğinizde elde ettiğiniz sonuçtan daha farklı bir şey yok. Ancak bilgisayarınızda Google Drive ile sürekli senkronize edilen bir alanın bulunmasını istemiyorsanız, işiniz sadece Office dokümanlarıyla ise, o hâlde bu basit eklenti fazlasıyla iş görecektir.

Eğer Google Drive’a sadık, ancak Google’ın üretkenlik araçları yerine Microsoft Office’i tercih edenlerdenseniz, o hâlde bu eklentiyi hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER