Teknoloji

Microsoft’un yeni klavyeleri Office uygulamalarına hızlı erişim sağlıyor

microsoft office emoji klavye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, özel Office ve emoji tuşları bulunan klavyeler çıkarıyor. Yazılım devi, Office uygulamalarına erişim için özel bir tuşa sahip klavyeleri test etmeye daha önce başlamıştı. Şirket bu tuşu taşıyan yeni Ergonomic ve Bluetooth modellerini yakında kullanıcıların karşısına çıkaracak.

Office tuşu, klavyenin sağ tarafında bulunan Windows tuşunun yerini alıyor. Bu tuşla Microsoft’un üretkenlik uygulamaları için bir tür merkez işlevi gören Office Windows 10 uygulaması başlatılıyor. Office tuşunu kısayol kombinasyonlarında da kullanmak mümkün olacak. Örneğin, Office tuşuna ve W’ya basıldığında Word, X’e basıldığında ise Excel açılabilecek.

Microsoft’un yeni klavyelerinde yer verdiği bir diğer yenilik ise emoji tuşu. Windows 10’un içindeki emoji başlatıcısını açacak olan bu tuşa özel bir emoji atamak veya bu tuşu kısayol kombinasyonlarında kullanmak mümkün olmayacak. Microsoft’un klavyesinde emoji tuşuna yer vermesi biraz tuhaf bir durum gibi görünse de, emoji kullanımının kurum içi iletişimde bile artması nedeniyle şirketin tercihine çok da şaşırmamak gerekiyor.

Microsoft Office tuşu için başka klavye üreticilerine lisans verebilir

Microsoft’un bu hamlesini diğer klavye üreticilerinin takip edip etmeyeceği ise şu an için bilinmiyor. Klavyelerdeki Windows tuşu, Microsoft’un üreticilerle yaptığı lisans anlaşmalarının sonucu olarak standart bir konumda sunuluyor. Yazılım devinin Office tuşu için de benzer bir lisans planının olup olmadığı bilinmiyor.

Microsoft Office ve emoji tuşu taşıyan klavyelerini önümüzdeki hafta içinde yurt dışında satışa sunulacak. Ergonomic isimli modelin ABD’deki fiyat etiketinde 59.99 dolar yazacak. Bluetooth Keyboard içinse 49.99 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER