Teknoloji

Microsoft Office ve bulut servisleri sayesinde kârını artırdı

Microsoft mistral

Microsoft Office ve bulut servisleri sayesinde hem gelir hem de kâr artışındaki istikrarını koruyor. Şirketin mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporu, Microsoft’un üç aylık dönemi 51.7 milyar dolar gelir ve 18.8 milyar dolar kârla tamamladığını gösteriyor. Burada geçtiğimiz yıla kıyasla gelir tarafında yüzde 20, kâr tarafında ise yüzde 21’lik bir artış söz konusu.

Microsoft’un istikrarlı performansında daha önce belirttiğimiz gibi Office ve bulut servislerinin yanı sıra PC grubunun ve diğer kurumsal ürünlerinin de katkısı oldu. Şirketin Akıllı Bulut biriminin gelirleri yüzde 26’lık artışla 18.3 milyar dolar seviyesine ulaştı. Üretkenlik ve İş biriminin geliri ise yüzde 19 oranında arttı ve 15.9 milyar dolara yükseldi.

Microsoft’un biraz düşmesini beklediği Surface geliri bile geride kalan çeyrekte bir zayıf halka olmadı. Surface Laptop’a olan ilgi sayesinde birimin geliri yüzde 8 oranında arttı. Windows OEM gelirleri ise PC endüstrisinde işlerin iyi gitmesine paralel olarak yüzde 25 yükseldi.

Microsoft, Office tarafında ise tüketici gelirlerini yüzde 15 oranında artırmayı başardı. Microsoft 365 abonelerinin sayısı ise 56.4 milyon seviyesine ulaştı.

Microsoft’un son finans raporu, daha öncekilerden pek farklı değil. Bulut ve Office tarafından işler iyi gittikçe, Microsoft tarafında bir sorun görünmüyor. Şirket geçtiğimiz hafta Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklamıştı. Satın alma süreci tamamlandığında Microsoft’un finans raporları da değişecektir.

İLGİLİ HABERLER