Teknoloji

Microsoft Office uygulaması Chromebook’larda çalışmayacak

google chrome os microsoft office

Chromebook sahipleri arasında Microsoft Office kullanımı pek yaygın olmayabilir. Ancak kullanıcıların bundan sonra daha düşük bir deneyimle yetinmesi gerekecek. Microsoft’tan yapılan açıklamada, Office Android uygulamasının yakında Chrome OS’te çalışmayacağı belirtildi.

Office, 18 Eylül itibarıyla Chrome OS’teki Google Play Store’dan kaldırılacak. Kullanıcılar Office deneyimi için Office.com veya Outlook.com adreslerinden birine yönlendirilecek. Office uygulaması Chrome OS’ten kaldırılsa bile Android’deki varlığını sürdürecek.

ChromeOS kullanıcılarının Office web deneyimine mahkum edilmesinin bir tür “rütbe azaltma” olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Google’ın G Suite için Chrome OS üzerinde sunduğu deneyimin Office’in önüne geçeceğini belirtmekte de fayda var. Artık Chromebook sahipleri çevrimdışıyken Office’i kullanamayacak.

Microsoft, Office Chromebook uygulaması için neden böyle bir karar aldığı konusunda net bir açıklama yapmadı. Şirket sadece Chrome OS kullanıcılarına en optimize deneyimi sunmayı amaçladığını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER