Teknoloji

Microsoft Office uygulamalarının başına Julie Larson-Green geçiyor

julie-larson-green-271015

Microsoft’a yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, yazılım devi Office uygulamalarının yönetimini uzun süredir şirket bünyesinde görev yapan Julie Larson-Green’e devretmeye hazırlanıyor. Recode sitesinde yer alan haberde, halihazırda Microsoft Office uygulamalarının yönetimini yürüten kurumsal başkan yardımcısı Kirk Koenigsbauer’in şirketin pazarlama şefi Chris Capossela tarafından yönetilen bir birime kaydırılacağı belirtiliyor.

Söz konusu hamle, Windows ile birlikte Microsoft’un en büyük iki gelir kaynağından biri olan Office için ilginç bir zamanda gerçekleştiriliyor. Office’i bireysel kullanıcıların ve şirketlerin satın aldığı ve zaman zaman yükselttiği bir yazılımdan yıllık abonelik bedeli karşılığında lisanslanan bir yazılıma dönüştürme yolculuğu halen devam ediyor. Microsoft, Office’i büyütme çalışmalarını da farklı kollardan sürdürüyor. Yazılım setinin parçası olan uygulama sayısını artırmak ve Microsoft Office’i iOS ve Android gibi platformlarda daha görünür kılmak bu çalışmaların en önemli ayaklarını oluşturuyor. Mobil Office uygulamalarının 10.1 inç ve daha küçük ekranlı mobil cihazlar için ücretsiz hâle getirilmesi de bu yönde atılan adımlar arasında sayılıyor.

Microsoft Office’i geliştirme yönündeki çalışmaların tamamı şirket içinde gerçekleştirilmiyor. E-posta uygulaması Accompli’nin 200 milyon dolar karşılığında satın alınarak Outlook’a dönüştürülmesi de, daha gelişmiş Microsoft Office deneyimi için yapılan çalışmalardan biri olarak değerlendirilebilir. Sunrise ve Wunderlist gibi popüler üretkenlik yazılımlarının satın alınması da, Microsoft’un Office’i büyütürken farklı mecralardan faydalanmaktan çekinmediğini gösteriyor.

Julie Larson-Green, uzun süredir Microsoft servisler grubunda deneyim şefi olarak görev yapıyor. Bu görevini devam ettirecek olan deneyimli yönetici; Word, Excel ve PowerPoint gibi uygulamaların yanı sıra Sway gibi daha yeni uygulamaların da sorumluluğunu üstlenecek. Julie Larson-Green 20 yıldan uzun bir süredir Microsoft’ta çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER