Teknoloji

Microsoft Office simgesi Clippy yeni bir emoji olarak geri dönüyor

clippy microsoft office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir Twitter iddialaşmasının, insanların bir zamanlar Office’in meşhur simgesi Clippy’yi gerçekten geri istediğini göstermesinden sonra, Microsoft sonunda teslim oldu. Sanal Microsoft Office 97 yardımcısı Clippy’nin modern bir 3D rekreasyonu artık Windows, Microsoft Word ve diğer Microsoft 365 uygulamalarındaki düz ataş emojisinin yerini alacak. Ayrıca Microsoft, Windows ve diğer hizmetlerinde 1800’den fazla emojiyi simgesini de yeniliyor.

Microsoft’a göre, bu yenileme olacak çünkü emoji son birkaç yılda gelişti. Şirketin Windows ve Microsoft 365’teki yeni emojisi artık iki boyutlu yerine üç boyutlu olacak. Üstelik biraz daha akıcı olacak biçimde tasarlandı. Aşağıdaki videoda bazı örnekleri görebilirsiniz. Microsoft, yeni tasarımlar üzerinde tasarım araştırmacısı Meghan Stockdale ile yakın bir şekilde çalıştığını, odak noktasının oyun kavramı ve “son derece etkileyici” olduğunu söyledi.

Bu emojilerin tasarımının diğer alanlarında Microsoft, her yeni emoji için temelin bir parçası olarak basit geometrik şekiller kullanmaya çalıştı. Bunun en iyi örneği, daha fazla kişilik kazandırmak ve hayata döndürmek için daireler ve yarım dairelerden oluşan yeni ahtapot emojisidir. Yukarıdaki videoda 39’uncu saniye civarında görülebilir.

Microsoft Sanat Direktörü ve Emojiolog Claire Anderson,”İnsanların, yeni emoji tarzımızın niyetlerini anlayacağına ve insanlıklarını yansıtacağına güvenmelerini istedik. İnsanlar mükemmel değil ve özgünlüğümüzde güzellik var.” dedi.

Microsoft, Windows’ta emojiyi yenilemenin yanı sıra beş yeni emoji üzerinde de çalışıyor. Bunlar, evden çalışmanın gerçeklerini yansıtmakta yardımcı olacaktır. Biri bilgisayarın önünde çoklu görev yapan birini gösterirken, diğeri sessiz mikrofonlu bir yüz gösteriyor, diğeri lens üzerinde bant bulunan bir web kamerasını gösteriyor ve dördüncüsü bir bilgisayarın önünde bir aileyi gösteriyor.

microsoft 365 emoji

Microsoft, emojileri bu yıl boyunca Microsoft 365’te kullanıma sunmayı planlıyor. Yeni emojilerden bazıları Flipgrid’de yayınlanacak ve geri kalanı birkaç hafta içinde gelecek. Ayrıca yeni emoji seti bu yıl sonunda Teams ve Windows’a gelecek. Yammer, Outlook ve diğer Microsoft 365 uygulamaları, 2022 boyunca güncellenecek.

İLGİLİ HABERLER