Teknoloji

Microsoft Office doküman odaklı olmaktan çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft officeBloomberg tarafından düzenlenen teknoloji konferansında konuşan Microsoft Office’in baş deneyim sorumlusu Julie Larson-Green, yazılım devinin en önemli ürünlerinden biri olan Office’te taşların bir kez daha yerinden oynayacağını belirtti. Office’i doküman merkezli olmaktan çıkarıp görev odaklı bir forma sokmak için yeniden organizasyona giden ve ekipleri bir kez daha organize eden Larson-Green, bireysel içerik kesitlerine Cortana aracılığıyla rahatlıkla erişilmesini amaçlıyor. Bu dönüşümün uzun süredir Office’i kullananları rahatsız edeceğini görmek ise pek zor değil.

Değişimin altında yatan sebepler, en azından bazıları için anlaşılır olabilir. Artık pek çok kişi doküman merkezli iş akışları yerine görev tabanlı iş akışlarını tercih ediyor. Bu durum, Microsoft Office programlarının kullanım dinamiklerinde de değişikliği beraberinde getiriyor. Trendler sıklıkla değiştiği için alınan karar tartışmaya açık olsa da, Larson-Green’e göre Office’in üretkenliğinin geleceği bu dönüşüme bağlı durumda.

Larson-Green, Office ekiplerini de benzer biçimde çalışmaları amacıyla tekrar organize ediyor. Excel, PowerPoint ve Sway üzerine çalışan bazı ekipler, doküman ve tablo gibi içeriklerin oluşumuna odaklanacak. Excel ve Access üstünde çalışan bazı ekipler ise tablolar ve slaytlar gibi “görsel sunumlar” üzerine yoğunlaşacak.

Böylelikle dokümanların ve dosyaların parçalarına ayrılmaları ve bu parçaların Cortana gibi servisler tarafından çekilmeleri mümkün hâle gelecek. Örneğin, Cortana’dan çizelge istendiğinde çizelgeler içinde bulundukları iş tablolarından bağımsız biçimde gösterilebilecek.

Microsoft Office’in odak noktasında gerçekleştirilecek değişiklikler, Windows 8 ve 10’daki arayüz değişimin getirdiklerine yeni yeni alışanların düzenini bozabilir. Yeni Office’e alışma sürecinin kullanıcılar için stresli olması bekleniyor. Microsoft’un yeni yaklaşımını hayata geçirmesi zaman alacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER