Teknoloji

Microsoft Office Online uygulamalarının adını değiştiriyor

microsoft office online
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Office Online web uygulamalarının adını Office olarak değiştirerek basitleştiriyor. Yazılım üreticisi, pazarlama ve teknik içeriğindeki tüm değişiklikleri gerçekleştirdikten sonra bu yeni terminolojiyi mümkün olan en kısa zamanda kullanacağını açıkladı.

Şirketin kıdemli ürün pazarlama yöneticisi Bill Doll, ürünlerinin uygulamalara birden daha fazla platformda erişim sunduğu için, platforma özel alt markaları kullanmanın anlamının kalmadığını dile getiriyor.

Öte yandan Microsoft, “Word Online” ya da “Excel Online” kullanımını da sonlandırıyor. Böylelikle tüm web uygulamaları basit biçimde Word, Excel, PowerPoint gibi isimler taşıyacak. Microsoft, gelecekte bu uygulamalar için yine “web için Office” benzeri bir tanımlama yapılabileceğini, ancak bunun sadece Office’i Windows, Mac, iOS, Android ve web gibi platformlarda ayrıştırmak için olacağını kaydetti.

Office web uygulamaları gelecekte daha güçlü olacak

Yeni marka politikası biraz kafa karıştırıcı gibi görünüyor. Ancak Microsoft’un, özellikle web için, Office’e yönelik daha geniş kapsamlı hedefleri düşünüldüğünde mantıklı görünüyor. Microsoft geçen yıl Windows 10 için dokunmatik ekran dostu Office uygulamalarını duraklatmıştı ve bunun yerine web uygulamalarının geliştirilmesine yoğunlaşmıştı. Ayrıca Microsoft, Fluid Framework adını taşıyan ve Office’in internet tarayıcısında kullanımını iyileştiren bir çatı da geliştiriyor. Bunun kapsamında yeni bir esnek belge formatı, yazı dönüştürme ve birden fazla kişiyle ortak çalışma imkanı bulunuyor.

Fluid Framework, Office ve Windows’un geleceği olacak gibi görünüyor. Microsoft şimdilerde bu temeli Office’in web versiyonları için kullanıyor. Gelecekte bu uygulamalar çok daha güçlü hâle gelecektir.

Microsoft’un Office web uygulamaları için gerçekleştirdiği isim değişiklikleri Exchange Online, SharePoint Online, Project Online ve Office Online Server gibi ürünleri etkilemiyor. Bunlar Online takısını taşımayı sürdürecek. Değişiklik sadece Office uygulamaları için geçerli olacak.

İLGİLİ HABERLER