Teknoloji

Microsoft’un yeni üretkenlik uygulamaları Office Now ve OneClip internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-office-now-250515-1

Microsoft iOS, Android ve Windows Phone için yeni üretkenlik uygulamaları geliştirmeyi sürdürüyor. Yazılım devinin geliştirdiği uygulamaların şirket içi testine başladığı belirtilirken; yeni yazılımlardan Office Now’ın kişisel bir asistan işlevi göreceği, OneClip’in ise cihazlar arasında bulut tabanlı bir pano olarak görev yapacağı ifade edildi. Office Now’ın Bill Gates’in bir Reddit AMA seansında ipucunu verdiği “kişisel asistan” uygulaması olması muhtemel gözüküyor.

NeoWin’de yer alan habere göre, Office Now başlatıldığında kullanıcılara o günkü planlarının bir özeti gösterilecek. Arka arkaya gerçekleşecek toplantılar için kullanıcılara bildirim desteği sunacağı söylenen Office Now, farklı konumlarda gerçekleştirecek toplantılar için yol bilgisi verecek ve tahmini yolculuk süresini hesaplayacak. Office Now, e-postalardan veri çekerek gerekli hesaplamaları yapacak.

Cihaz sahiplerinin Office Now’ın takvim optimizasyonundan faydalanmaları için uygulamayı açmalarına gerek olmayacak. Günlük etkinliklerin bir özetini akıllı cihazın kilit ekranında görmek mümkün olacak. Kullanıcılara o günkü faaliyetlerinin bir özetini çıkaracak olan Office Now, günün kaç saatinin dolu olduğunu kullanıcılarına söyleyecek.

Microsoft’un bir diğer yeni uygulaması olan OneClip ise bulutta pano işlevi görecek. Microsoft OneClip ile hızlı veri çekmeyi mümkün kılmayı amaçlıyor. Uygulamanın Evernote benzeri çok sayıda özelliğe yer verdiği belirtilirken, Office Now ve OneClip’in ne zaman resmiyet kazanacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER