Teknoloji

Microsoft Office logosu Metro’ya ayak uyduracak, final sürüm Office 2013 adıyla çıkacak

Microsoft gelecek nesil Office paketi Office 15 ile ilgili çok fazla detay vermedi. Çin’de yayın yapan cnBeta sitesiyse cesur bir iddia ortaya attı ve bu yaz beta sürümü çıkması beklenen Office 15’in Metro tarzından esinlenmiş bir logoya sahip olacağını iddia etti.

Office 15’in Metro unsurları barındıracağını zaten biliyoruz, ancak bu yazılım Windows 8 Metro tarzı uygulamalar olmak yerine masaüstü tabanlı olacak. Logo değişikliği dedikodusu şirketin tüm yazılım ve servislerinin logosunu Metro’ya uydurma çabalarıyla örtüşüyor. cnBeta’nın paylaştığı görüntü “2013 Preview” yükleyicisini de gösteriyor. Bu durum Microsoft’un şu an Office 15 olarak andığı gelecek Office yazılımının final adının Microsoft Office 2013 olabileceğini işaret ediyor.

Microsoft şu sıralar Office 15’in beta sürümünü hazırlamakla uğraşıyor. Yukarıda da söylediğimiz gibi bu sürümün yazın gelmesi bekleniyor. Office 15’in erken safhadaki sürümleri her bir uygulama için önemli iyileştirmeler ve geliştirmeler işaret ediyordu. Bunların arasında okuma modu ve dokunmatik ekranlarla gezinmeyi kolaylaştıracak tam ekran özelliği de bulunyır. Şirket bu ay sonunda beklenen beta sürümünün ardından altı ay boyunca gizlilik anlaşması dahilindeki harici test kullanıcılarıyla birlikte Teknik Ön İzleme testlerini yapacak.

İlgili – cnBeta

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER