Teknoloji

Microsoft klavyelere Windows tuşundan sonra yeni bir tuş ekleyecek

microsoft office

Microsoft klavyelere özel bir Office tuşu eklemeyi düşünüyor. Yeni tuş Office uygulamaları için ek klavye kestirmeleri sağlayacak. Bunların arasında dokümanları ve dosyaları hızlıca paylaşma imkanı da bulunuyor.

WalkingCat tarafından geçilen habere göre Microsoft, Office tuşunu test eden kullanıcılar içinde bir anket gerçekleştiriyor. Özel tuşun nasıl çalıştığına dair geri bildirim toplanıyor.

Yazılım devi bu tuşun bir klavyenin sağ tarafında yer alan ikinci Windows tuşunun yerini almasını öneriyor gibi görünüyor. Bir iş veya okul Microsoft hesabı ile erişilebilen anket, Office klavye kestirmeleriyle ilgili sorular içeriyor. Test kullanıcılarına dizüstü bilgisayarlarda bu özelleştirilmiş tuşu görmek isteyip istemediklerini de soruyor. Şirketin bu konsepti en son Windows 10 Mayıs 2019 güncelleştirmesiyle test ettiği görülüyor.

Microsoft 25 yıldır klavyelerinde özel Windows tuşları sunuyor. 1994 yılında Microsoft Natural klavyenin sunulmasıyla birlikte bu dönem başlamıştı. 104 veya 105 tuşlu klavye düzenine uyum sağlayan çoğu klavye iki adet Windows tuşu ve ek olarak menü tuşunu içeriyor. Şirket, Windows tuşları olmadan klavyelere Windows kullanımı için uygun klavye sertifikası vermiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER