Manşetler

Microsoft Office iPad versiyonunu 2014’ün ilk yarısında yayınlamayı planlıyor

Microsoft, ZDNet tarafından yayınlanan habere göre, 2014 yılının ilk yarısında iPad için Office’i kullanıcılara sunmayı planlıyor.

microsoft-office-yeni-logo-101012

Ortalıkta dolaşan haberler Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarının 2014 sonbaharında dolaşacağını işaret ediyordu, ancak ZDNet’in kaynakları Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer’ın “tamam” demesinin ardından planların öne çekildiğini öne sürüyor.

Microsoft Office iPad uygulamasını çıkarmak için epey yavaş davranıyor. Haziran 2013’te Office’in para ödeyerek Office 365 abonesi olmuş kullanıcılara doküman oluşturma ve düzenleme imkanı veren iPhone versiyonu çıkmıştı, ancak büyük ekran kullanıcıları kapsam dışında kalmıştı.

Bu arada Microsoft’un Windows için dokunma odaklı bir Office versiyonu çıkarmayı planladığı da söyleniyor. “Gemini” kod adıyla anılan bu versiyonun Office iPad versiyonundan önce çıkmayacağı da ZDNet tarafından dile getiriliyor.

Office’in iPad versiyonu için fiyat detayları henüz netleşmiş değil. Microsoft’un uygulamayı ücretsiz yapıp kullanım için Office 365 aboneliği satın almayı gerekli kılması bir seçenek. Böyle olursa kullanıcılar dokümanları düzenleyip bunları OneDrive (eskiden SkyDrive’dı) veya yerelde saklayabilecekler.

iPad için Office beklentisi, iPad’in piyasaya çıktığı 2010 yılına kadar gidiyor. Microsoft’un hakimiyetinin yadsınamaz olduğu ofis alanında Apple Pages, Keynote ve Numbers adlı iWork uygulama paketiyle fark yaratmaya çalışıyor, ancak özellikle kurumsal kullanıcılar Office tabanlı dokümanlara ve Office çözümlerine bağlı kalmayı tercih ediyor.

Microsoft Office 365’in büyük bir kazanç kapısı hâline gelmesini umuyor. Ocak ayında açıklanan finans raporuna göre abonelik tabanlı bu iş istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor, şu anda 3.5 milyon Office 365 Home Premium abonesi bulunuyor.

Çıkarılacak bir iPad uygulaması sayesinde Microsoft Office 365 abonelik rakamlarını daha da yukarılara taşıyabilir.

İlgili >> ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER