Teknoloji

Microsoft’un mobil Office uygulaması artık iPad ile tam uyumlu

microsoft office ipad

Microsoft, birleştirilmiş Office mobil uygulamasını Apple’ın iPad tabletleriyle tam uyumlu çalışacak şekilde güncelledi. Söz konusu uygulama Word, Excel ve PowerPoint’i aynı çatı altında buluşturuyor. Uygulama, 2019’da iOS ve Android için yayınlanmıştı.

Birleştirilmiş Office uygulaması, çıkışından bu yana düzenli ve kademeli şekilde iyileştiriliyor. Uygulamayı ilk günden beri iPad’de kullanmak mümkündü. Ancak optimize bir iPad uygulaması yerine pencereli bir modda uygulamadan yararlanılabiliyordu.

Güncellemeyle birlikte Office mobil uygulaması, tam teşekküllü bir iPadOS uygulamasına dönüşüyor. Buradan Microsoft’un üretkenlik setindeki tüm uygulamaların tablet versiyonlarına da erişilebiliyor.

Uygulama, öncelikle mobil görevler için tasarlanmış bazı araçları da bir araya getiriyor. Bunlar arasında hızlı şekilde PDF oluşturmak veya dosya imzalamak, görselleri metne veya tabloya dönüştürmek ve daha hızlı aksiyonlar bulunuyor.

Microsoft, mobil Office uygulamalarını tek bir çatıda toplamak için bir süredir çalışıyor. Ancak Word, Excel ve PowerPoint’in bağımsız mobil uygulamaları da hâlâ düzenli olarak güncelleniyor ve işlemeye devam ediyor. Microsoft Office uygulamasının iPad ile uyumlu hâle gelmesi biraz zaman alsa da; Word, Excel ve PowerPoint’in mobil uygulamalarına iPad’e özgü özellikler uzun süredir ekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER