Teknoloji

Microsoft Office iPad güncellemesi her uygulamaya yazdırma seçenekleri ekliyor

Office iPad uygulamalarını geçtiğimiz ayın sonunda yayınlayan Microsoft, bu uygulamalara yazdırma seçenekleri ekleyeceğinin sözünü vermişti. Şirket bu sözü fazla vakit kaybetmeden yayınladığı güncellemeyle yerine getirirken, kullanıcılara başka iyileştirmeler sunmayı da ihmal etmedi.

Word-print-options

Microsoft Office iPad uygulamaları daha yolun başından kullanıcıların beğenisini toplamış olsa da, yazdırma özelliğinin eksikliği eleştirileri beraberinde getirmişti. Yazdırma desteğinin olmaması nedeniyle kullanıcıların tamamladıkları projeleri yazdırmak için başka cihazlara veya uygulamalara ihtiyaç duyması, üretkenliği artırmayı görev edinmiş bir uygulama seti için oldukça can sıkıcı bir durum olduğu kesin.

Microsoft’tan güncelleme için yapılan açıklamada kullanıcılara en çok istedikleri özelliğin sunulduğu belirtildi. Bu güncellemeyle birlikte bir AirPrint yazıcısını kullanarak Word belgelerinin, Excel çizelgelerinin ve PowerPoint sunumlarının çıktısını almak mümkün hâle geldi. Kullanıcılar Word belgelerini biçimlemeyle veye biçimleme olmadan yazdırabilecek. Excel çizelgelerinde de sadece tek bir sayfanın çıktısı alınabilecek.

PowerPoint sunumundaki slaytlarda kullanılan materyallerin hizalanmasına yardımcı olan SmartGuides ve Excel çizelgelerinde aynı anda birden fazla sıra ve konumun genişliğini veya uzunluğunu ayarlamayı sağlayan AutoFit, güncellemeyle birlikte sunulan diğer yenilikler oldu.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER