Teknoloji

Office iPad uygulaması belgeleri artık PDF formatında gönderilebilecek

microsoft-office-ipad-010814

Microsoft’un iPad için hazırladığı Office uygulaması oldukça pürüzsüz bir işleyişe sahip olsa da, yazdırma ve dönüştürme seçeneklerinin masaüstü uygulamasının geride kalması eleştirileri beraberinde getirmişti. Redmond merkezli şirket biraz yavaş da olsa gerekli değişiklikleri yapmak için harekete geçti. Yapılan son güncellemeyle Office iPad uygulaması PDF’e dönüştürme özelliğine, daha geniş kapsamlı bir yazı tipi desteğine ve gelişmiş Excel özelliklerinden birkaçına kavuştu.

Güncellemenin geneli ortalama bir kullanıcının hayatını kolaylaştıracak küçük şeyler barındırıyor. Örneğin uygulama içindeki paylaş butonuna dokunulduğu zaman kullanıcılar belgelerini PDF formatına çevirip gönderebiliyor. Ayrıca iTunes App Store aracılığıyla indirilen yazı tipleri uygulama tarafından hemen tanınıyor ve belge düzenleme işleminde kullanılabiliyor. Güncelleme yazdırma seçeneklerini de iyileştiriyor. Artık Office iPad uygulamasını kullananlar daha fazla sayıda ölçekleme ve kağıt boyutu seçeneğine ulaşabilecek.

Güncellemeyle uygulamaya eklenen Excel özellikleri de oldukça ilginç. İleri düzeydeki kulalnıcılar artık düzenleme ve point modları arasında geçiş yaparken klavye kısayollarından faydalanabilecek. Buna ek olarak, yeni bir sürükleme hareketi sayesinde ilgili veriye dair sütunları seçmek kolaylaşıyor. PowerPoint uygulamasına eklenen sunucu moduysa kullanıcıların başka bir ekranda sunum yaparken tabletin ekranında düzenleme yapmasını mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER