Teknoloji

Office iOS uygulamaları yeni tasarımla daha hızlı çalışacak

microsoft office ios

Microsoft daha önce mobil platformlardaki Office uygulamalarını yenileme sözü vermişti. Bu sözünü tutmak için harekete geçen yazılım devi; Excel, PowerPoint ve Word‘ün iOS ve iPadOS uygulamalarını yeniledi. Microsoft, Office iOS uygulamalarının yeni tasarımının kullancılara daha “sade ve hızlı” bir deneyim sağlayacağını belirtti.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, Office iOS uygulamaları yeni tasarımla daha tutarlı bir görünüme kavuşacak. Yeni arayüz sayesinde kullanıcılar masalarından uzak olsalar bile Office belgelerini hızlı biçimde düzenleyebilecek.

Office iOS uygulamalarının yeni tasarımı, kullanıcılara pek fazla yeni özellik getirmiyor. Ancak en büyük değişikliğin Excel tarafında olduğu söylenebilir. Yeni eklenen XLOOKUP isimli özellik sayesinde kullanıcıların hücre verilerini bulması kolaylaştırıyor.

Microsoft Office iOS uygulamalarında kullanıcılara sunulan bir diğer yenilik ise alt metin çerçevesi oluyor. Bu çerçeve sayesinde kullanıcıların tablo altı açıklamalar ve görsel unsurlar daha hızlı biçimde eklenebiliyor. Yine de güncellemenin merkezinde yenilenen arayüzün bulunduğu ve diğer özelliklerin küçük ve hoş eklemeler olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER